plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Natuurgidsenopleiding

Datum: 
donderdag 16 december 2021 (All day)
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, 3822NA Amersfoort.
Prijs: 
€ 325,- + lidmaatschap van € 24,- p.j.

Geniet jij van de natuur en wil je dat graag met anderen delen? Wil je meer leren over de natuur en dit ook overdragen aan anderen? Misschien is de Natuurgidsenopleiding dan wat voor jou!

 

Vanaf donderdag 16 december 2021 organiseren IVN Amersfoort en IVN Nijkerk weer deze opleiding. Gedurende anderhalf jaar in ongeveer 50 bijeenkomsten komen allerlei natuur onderwerpen langs.

 

Het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) is al 60 jaar een vereniging met ruim 21.000 vrijwilligers, verspreid over meer dan 170 plaatselijke afdelingen. Doel van het IVN is mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. De vrijwilligers doen dit door het organiseren van wandelingen, excursies, cursussen en het begeleiden van bijvoorbeeld schoolprojecten en kinderactiviteiten.

 

De activiteiten die het IVN organiseert, worden veelal uitgevoerd door gediplomeerde IVNNatuurgidsen. De IVN afdelingen van Amersfoort en Nijkerk zijn actief in de gebieden rond Amersfoort, Nijkerk, Hoevelaken, Putten, Leusden en Woudenberg, zoals de Gelderse Vallei, De Heuvelrug, Eemvallei en Arkemheen. Gebieden met veel afwisseling in bodem, flora en fauna. Lijkt het je leuk om ook een van de IVN gidsen te worden dan is deze opleiding voor jou!

 

De bijeenkomsten zijn elke 14 dagen op donderdagavond en ten minste één keer per maand op zaterdagochtend. De lessen zijn binnen én buiten. Ook leer je door zelfstudie en ga je in groepjes op onderzoek uit. De opleiding is een gezonde mix van denken en doen. 

Het is verplicht één van de informatieavonden bij te wonen. Daarvoor kun je je onder vermelding van woonplaats opgeven bij cursussen@ivnamersfoort.nl. Met de huidige corona maatregelen ligt het aantal deelnemers op 24. Als de maatregelen soepeler worden zullen maximaal 30 deelnemers worden toegelaten.

 

Download de flyer met meer informatie en bekijk het lesrooster op de website van het IVN. Het inschrijfformulier is al beschikbaar. De toelating wordt pas in december bekend gemaakt. Leden van IVN Amersfoort en Nijkerk met binding met de regio krijgen voorrang bij de toelating

Aanmelden: 
verplicht