U bent hier

Natuuracademie: minicursus Boombloemen en vruchten

Datum: 
woensdag 15 mei 2019 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
De Groene Belevenis
Adres: 
Hamersveldseweg 107, Leusden
Prijs: 
€ 15,-

Bomen en struiken  zijn er in alle maten en soorten. Dat begint al in je tuin maar langs wegen en in parken bij je in de buurt staan nog veel meer soorten. En dan zijn er nog de natuurgebieden met bossen. Er zijn nog wel een paar inheemse soorten maar in de loop van de geschiedenis is er uit de hele wereld van alles naar Nederland gehaald. We herkennen ze vaak aan de vorm van de boom en het blad en soms nog aan de bloem. Maar er is veel meer moois te zien. Bomen en struiken hebben bloemen maar ook prachtige vruchten en zaden. In de lente ziet iedereen wel de witte bloemen van de meidoorn maar wie heeft wel eens een eiken- of beukenbloem gezien?  En dan te bedenken dat er  ook nog mannetjes- en vrouwtjesbloemen zijn. Of een jonge sparrenkegel: een klein prachtig paars kegeltje?

Docent: Arie van den Bremer

De cursus bestaat uit theorie en een excursie. De theorie is op woensdagavond 15 mei van 19.30 tot 21.30 uur. De excursie is op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie voor de excursie wordt op woensdagavond bekend gemaakt. Waarschijnlijk Park Schothorst in Amersfoort/Hoogland

De locatie voor de theorieavond is De Groene Belevenis Hamersveldseweg 107 te Leusden.

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting). Betalen kan ter plekke contant (pinnen is niet mogelijk)

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

 

 

 

 

 

Aanmelden verplicht.

Leden KNNV en IVN Afdelingen Amersfoort krijgen € 5, - korting.

Aanmelden: 
cnme@amersfoort.nl