U bent hier

Lezing Mieren

Datum: 
zaterdag 17 maart 2018 -
10:00 tot 16:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
Gratis

Op 17 maart 2018 heeft de Mierenwerkgroep haar jaarlijkse studiedag. Er is een interessant lezingenprogramma én de presentatie van een nieuwe verspreidingsatlas voor de Nederlandse mieren. Aangezien de dag voor een breed publiek aantrekkelijk wordt geacht, is besloten om de studiedag open te stellen voor alle leden en belangstellenden. Op deze manier hopen we meer mensen kennis te laten maken met de Mierenwerkgroep.

Aniek Ivens (Vrije Universiteit) gaat spreken over ‘ondergrondse veehouderij door mieren: een model voor samenwerking in de natuur’. Ciska Veen (NIOO) doet verslag van haar  onderzoek ‘grote grazers en mieren: samen sturen ze plantengemeenschappen’. Jitte Groothuis (Wageningen Universiteit) presenteert ‘een kijk in het minibrein van de mier’.

In de nieuwe verspreidingsatlas staan geactualiseerde verspreidingskaarten, aangevuld met een uitgebreid ecologisch profiel voor iedere soort. Bovendien is er – voor het eerst – ook ruim aandacht voor de verspreiding van in Nederland voorkomende exotische soorten.

Aanmelden

Als u van plan bent om te komen, willen we graag dat u zich aanmeldt via onderstaande e-mailadres:

André van Loon & Jinze Noordijk mwg.bestuur@gmail.com