U bent hier

Lezing 'De drawdown'-maatregelen voor een hoopvol klimaatperspectief

Datum: 
dinsdag 23 april 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal
Adres: 
Eemplein 71-77, Amersfoort
Prijs: 
€7,50, leden € 5,00

Het boek 'Drawdown - Het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren' van Paul Hawken is wereldwijd een succes en is een New York Times bestseller. Niet gek, want het klimaat is hot.

 

Roy Straver van Climate Cleanup, de organisatie die het boek naar het Nederlands heeft laten vertalen, vertelt 23 april meer over het onderwerp.

 

'Drawdown' is een boek over klimaatverandering dat focust op oplossingen en niet op de problemen zelf. Tientallen wetenschappers vanuit allerlei vakgebieden rekenden voor het boek 100 methodes door om klimaatverandering te helpen tegengaan en zelfs te keren.

 

De omvang van het klimaatprobleem en de omvattendheid en ingrijpendheid van de noodzakelijke aanpak dreigt velen te verlammen. En inderdaad is klimaatontwrichting niet alleen een zeer ingrijpend maar ook uitermate urgent probleem. Oplossingen zijn er echter ook wel degelijk. Vele daarvan waren er al lang, maar winnen nu aan relevantie en aantrekkingskracht. Andere zijn nieuw en verrassend, zoals het feit dat het opleiden van meisjes en vrouwen een gigantisch effect heeft, net als gezinsplanning. 

 

De "Drawdown'-maatregelen bieden dus een hoopvol klimaatperspectief. Bovendien leveren ze een hele reeks van andere voordelen op - voor onze gezondheid, veiligheid, welvaart en welzijn.

 

Tijdens deze avond geeft Roy Straver van Climate Cleanup toelichting op de geboden oplossingen. Climate Cleanup bestaat uit een groep entrepreneurs en financiers die klimaatverandering tegengaan door CO2 uit de lucht te halen. Het boek Drawdawn werd op initiatief van de stichting naar het Nederlands vertaald.

 

Kaartjes kunnen vooraf worden gekocht via de website van Bibliotheek Eemland.