U bent hier

Jaarlijkse Vikingmarkt

Datum: 
zaterdag 7 september 2019 - 12:00 tot 17:00
zondag 8 september 2019 - 12:00 tot 17:00
Locatie: 
Middeleeuws Erf
Adres: 
Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Prijs: 
gratis
Jaarlijkse Vikingmarkt

Op zaterdag 7 en zondag 8 september is het weer tijd voor de jaarlijkse vikingmarkt op het middeleeuwse erf van Landgoed Schothorst. Naar verwachting komen er bijna 150 vikingen om demonstraties te geven en handelswaar aan de man te brengen. Er zullen kramen zijn met handgesmeed ijzerwerk, stoffen, leer, hoorn, hout, vachten, kralen en plantaardig geverfde wol. We zetten in op een dagprogramma met vechtdemonstraties, muziek en poppenspel. Kom vooral een kijkje nemen; struin rond op de markt, moedig je favoriete krijger aan, geniet van de muziek ruik het houtvuur! 

Let op: Honden zijn niet toegestaan.

 

Programma voor 2019 wordt hier t.z.t. gepubliceerd.

 

In 2018 tijdens de Vikingmarkt kon iedereen terecht bij historisch taverne ‘De Dolle Gans’ voor een drankje en een hapje.

Ook was er een live muziek in de middeleeuwse boerderij. KoperDraad: een combinatie van kleinkunst en folk met viool, gitaar en zang. Muziek voor de mensen. Verhalen die je meenemen naar een land waar zowel je fantasie als de werkelijkheid bestaan. Om te luisteren, bij weg te dromen of gewoon lekker mee te zingen.

 

De Vikingweekenden worden georganiseerd door vrijwilligers. Dit houdt onder meer in dat er wel eens last minute wijzigingen kunnen optreden. De thema's zijn tot stand gekomen door en met de deelnemers. Tenzij specifiek anders aangegeven kunnen ook alleen deelnemers van het weekend hieraan mee doen. Voor meer informatie of vragen, zoek op 'middeleeuws erf De Bergkamp' op Facebook. Het middeleeuws erf op landgoed de De Schothorst is gratis toegankelijk. Openingstijden: zaterdag en zondag van 12.00 u tot 17.00 u.

 

Flyer Vikingmarkt