U bent hier

IVN Amersfoort Klimaatcursus

Datum: 
donderdag 24 september 2020 - 19:15 tot 22:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
leden IVN €35,- ; niet-leden IVN €60,- (lidmaatschap IVN is €24,- )

De groene verandering en wat is jouw invloed

Klimaat- en natuureducatie gaan hand in hand. Na alle veranderingen van de afgelopen tijd wordt steeds duidelijker wat invloed van de mens op het klimaat is en andersom. Nu activiteiten langzaam weer op gang komen en echt contact weer mogelijk is, kijken we graag vooruit naar de klimaatcursus. Ben jij nieuwsgierig naar de werking van het klimaat en wil je een steentje bijdragen? Lees dan snel verder! 

 

Deze cursus wordt opgezet en uitgevoerd door zeven enthousiaste leden van IVN Amersfoort met ondersteuning van de landelijke IVN projectleider duurzaamheid. Tevens nodigen we uit:
Hilda Feenstra*, inspirerende gastspreker, en Anne Mara Sillevis Smith, IVN storytelling (= positieve verhalen vertellen)

 

Door middel van verschillende werkvormen en actuele thema's willen we je uitdagen kennis en ervaringen te delen en een “groene” actie te ondernemen die jouw impact op het uitputten en opwarmen van de aarde vermindert. We staan ook stil bij wat dit met jou doet en welke invloed jij kan hebben. Positieve verhalen horen en vertellen werkt stimulerend.

We geven voorbeelden uit het dagelijkse leven, die laten zien wat jouw impact is en hoe jij in actie kunt komen. Vier keer krijg je een zelf in te vullen “uitdaging van de week” en tijdens de cursus ga je aan de slag met een zelfgekozen “groene” actie, die je op de laatste avond met ons deelt.

 

We hopen dat de klimaatcursus: “de groene verandering en wat is jouw invloed” helpt om inzicht te krijgen in de issues die spelen rond klimaatvriendelijke keuzes en helpt om duurzame uitdagingen aan te gaan.

Om deel te nemen aan de cursus is geen voorkennis vereist.

 

De cursus bestaat uit vijf donderdagavonden van 19.15 - 22.00 uur met twee excursies op zaterdagmorgen van 9.30 - 12.00 uur.
Data: 24 september; 1,  3, 15 en 29 oktober; 7 en 12 november 2020

 

Aanmelden verplicht, volgens de huidige coronaregelsmaximaal 18 cursisten en vol=vol.

Kosten: leden IVN €35,- ; niet-leden IVN €60,-  (lidmaatschap IVN is €24,- )

 

Aanmelden: 
verplicht: cursussen@ivnamersfoort.nl