plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Groenvisie in Vogelvlucht 4

Datum: 
woensdag 20 januari 2021 - 19:30 tot 21:00
Locatie: 
livestream: https://youtu.be/3M3kL2Rgr_Q
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis
Uitsnede tekening Groenvisie

Op 20 januari is de vierde editie van een avond Groenvisie in vogelvlucht.  Aan de hand van filmpjes en presentaties nemen we je in vogelvlucht mee langs projecten en initiatieven van inwoners, (groene) organisaties en de gemeente voor een groener Amersfoort. De avond is live te volgen via https://youtu.be/3M3kL2Rgr_Q

 

Tijdens de avond kunnen vragen worden gesteld via de chat bij de live-stream of via whatsapp / sms. De details hiervoor volgen nog.

 

Op het programma

 1. Doorkijk naar de uitvoeringsprojecten voor 2021 en waar nog ruimte is voor nieuwe ideeën.
   
 2. Tel Insecten Mee door Henk de Vries van de Vlinderstichting. 
  Om te weten of wat we doen voor het vergroenen van Amersfoort ook leidt tot meer biodiversiteit is vorig jaar het project Tel Insecten Mee gestart. Henk de Vries vertelt over de resultaten tot nu toe en over het vervolg van dit project in 2021. Want alle Amersfoorters kunnen nog mee doen. 
   
 3. Mondriaanlaan = klimaatlaan door Gijs Valkenhoef van Het Groene Spoor
  Afgelopen december zijn er bomen geplant bij de Mondriaanlaan. Een belangrijke stap op weg naar Mondriaanlaan Klimaatlaan, een initiatief van Het Groene Spoor. Gijs Valkenhoef laat zien wat er is gerealiseerd, wat ze nog gaan doen en over de andere ambities van het Groene Spoor.
    
 4. Meerwaarde aansluiting bij Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug door Janine Caalders van stichting Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug
  In februari 2020 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om te onderzoeken of aansluiting bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug past bij de visie op de Heuvelrug. Want voor die visie is het beschermen en versterken van de groene en cultuurhistorische waarden een belangrijk uitgangspunt en is ook samenwerking met regio van groot belang. Janine Caalders vertelt meer over de organisaties achter het Nationaal Park en de meerwaarde daarvan voor Amersfoort. 
   
 5. Meer openheid in Hoogland-West door Wilhelm Bos van Collectief Eemland
  Heel anders en zeker zo waardevol is de openheid van de Eempolder. Vooral weidevogels profiteren daarvan. Die weidevogels staan onder druk. Meer openheid in het landschap vergroot de broedkansen van de weidevogels omdat roofdieren dan geen uitvalsbasis meer hebben. Daarom wil het Collectief Eemland het gebied rond het kruispunt Neerzeldertseweg – Slaagseweg anders inrichten. Zij lichten hun plannen toe. 

 

 

 

 

Aanmelden: 
niet nodig voor de livestream: https://youtu.be/3M3kL2Rgr_Q