U bent hier

Groenvisie in vogelvlucht

Datum: 
woensdag 4 december 2019 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21 Amersfoort
Prijs: 
gratis

Op woensdagavond 4 december is er in Het Groene Huis een presentatie in vogelvlucht over de uitvoering van de Groenvisie. De reis begint met een feestelijke presentatie van het boekje: De stand van de natuur.

 

In 2011 werd de eerste editie uitgebracht van: De stand van de natuur. In dit boekje is de natuur van Amersfoort met meer dan 100 verschillende planten en dieren vastgelegd. Sindsdien is er een hoop veranderd. Amersfoort is gegroeid en er zijn natuur- en groengebieden aangelegd of anders beheerd. Daarom is er een nieuwe editie uitgebracht van het boek met een nieuwe inschatting van de stand van de natuur. Alle betrokken vrijwilligers die mee hebben geschreven aan het boekje krijgen 4 december de eerste exemplaren uitgereikt door wethouder Kraanen. ook voor de andere aanwezigen is een boekje beschikbaar.

Verder gaat deze avond, d.m.v. pitches en posterpresentaties, over de projecten en acties die zijn voortgekomen uit de Amersfoortse Groenvisie. U kunt de voorlopige Groenkaart van Amersfoort bekijken en zien waar meer bij- en vlindervriendelijk groen is ingeplant. Andere onderwerpen die worden besproken zijn het kruidenrijk beheer, schoolpleinen, de campagne Steenbreek in de openbare ruimte en de herplant van bomen ter vervanging van gekapte zieke en oude bomen. 

 

Tijd: 19.00 tot 21.15. Inloop met koffie vanaf 18.45.

Mensen die zich al hebben aangemeld voor het eten zijn welkom vanaf 18.00.

Aanmelden: 
Voor eten vanaf 17.00 via cnme@amersfoort.nl