U bent hier

GEANNULEERD: Expositie: Vogels in De Schammer

Datum: 
dinsdag 7 april 2020 - 12:30 tot zondag 26 april 2020 - 16:30
Locatie: 
Informatiecentrum Het Koetshuis
Adres: 
Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg
Prijs: 
gratis

HET BEZOEKERSCENTRUM IS IN IEDER GEVAL TOT EN MET 6 APRIL GESLOTEN VANWEGE MAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS

 

Vogels! Wie houdt er niet van! Zonder vogels zou onze leefomgeving een stuk minder aantrekkelijk zijn. De zang, hun kleur, de dynamiek van het vliegen, hun levendigheid. Daar worden mensen blij van. Alleen als je een beetje dichtbij komt, dan vliegen ze weg.

 

Maak kennis met de vogels van De Schammer, het nieuwe natuurgebied aan de rand van Amersfoort. Altijd al een blauwborst willen zien? Benieuwd naar de onopvallende rietvogeltjes als kleine karekiet, rietzanger of rietgors, of naar de malle brede schoffelsnavel van een slobeend? Wist u dat vogels holle botten hebben? Dat elke snavel een aparte functie heeft? 

Een veelheid van opgezette vogels is dan tentoongesteld in aantrekkelijke nagebootste biotoopjes. Van dichtbij kan je hun grootte, hun verenpak en hun snavels zien. Ook de diverse zang valt te beluisteren. Ontdekt dat vogels in families horen, met dezelfde kenmerken. De expositie geeft je beknopte informatie over onze gevederde vrienden. Er zullen voor de kinderen ook leuke activiteiten zijn.

 

De expositie vindt plaats in de filmzaal van het Informatiecentrum op  woensdag- zaterdag- en zondag van 12.30 tot 16.30 uur.

Vragen? Je kunt emailen naar: koetshuisstoutenburg@gmail.com

Aanmelden: 
niet nodig