plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Energiecoaches Training OER!

Datum: 
maandag 22 november 2021 - 19:30 tot 21:30
maandag 29 november 2021 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Gemeentehuis Veenendaal & Amersfoort
Adres: 
Raadhuisplein 1 Veenendaal (22 november) en Stationsplein 16 Amersfoort (29 november)
Prijs: 
De training is kosteloos voor energievrijwilligers in regio Amersfoort en Foodvalley (Veenendaal, Renswoude en Rhenen)

De training is voor mensen die betrokken zijn bij een groene of duurzame groep. Ook voor mensen die zelf aan de slag willen met buren. De warmtecamera is een geweldig middel om inzicht te krijgen in de kansen voor energiebesparing. Ad Kwak van Energie-U geven daarom een training van twee avonden om hiermee om te leren gaan. 

Op 22 november leer je over de theorie van de warmtescan. Hoe en wat er komt er bij het maken van een warmte beeld kijken en hoe kan je beeld uiteindelijk beoordelen? Waar liggen de grenzen van de beoordeling en is het absoluut waar wat ik meet? Daarnaast zal er een instructie van de bediening van de camera’s plaatsvinden.

 

Op 29 november is een praktijkavond waarbij je de gelegenheid krijgt zelf een warmtescan te maken. Deze training is afhankelijk van de temperatuur. Indien het koud genoeg is zullen er warmtefoto’s gemaakt worden. Indien dit niet het geval is zullen foto’s die al eerder gemaakt zijn benut worden om met elkaar te leren hoe ze geanalyseerd kunnen worden.

Let op: voor deze training zijn voldoende warmtecamera’s nodig. Heeft je initiatief geen warmtecamera en wil je toch meedoen, laat het dan weten.

 

Inschrijven doe je voor beiden trainingen deze horen bijelkaar. Meld je via het online registratieformulier aan. 

 

De energie trainingen worden mogelijk gemaakt door OER!; het ondersteuningsprogramma Energie initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht met als doel om energiebesparing bij bewoners te versnellen.