U bent hier

De landelijke opschoondag

Datum: 
zaterdag 20 maart 2021 - 8:00 tot 17:00
Locatie: 
Amersfoort en omstreken
Adres: 
eigen omgeving
Prijs: 
gratis

Help mee om Amersfoort een stukje schoner te maken! Op zaterdag 20 maart vindt de Landelijke Opschoondag plaats. In het hele land vinden opschoon-acties plaats.

 

Kleine acties

Dit jaar staat de Landelijke Opschoondag vanwege corona in het teken van kleine acties. Ga je er op uit voor een frisse neus? Maak er een opschoon-ommetje van. En spoor anderen aan hetzelfde te doen. Zo maakt iedereen van zijn buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Een waar iedereen lentekriebels van krijgt. Zo doen we het op afstand, toch nog samen.

 

Grijpers lenen

Met handige grijpers wordt afval makkelijk van de grond opgeraapt. Deze zijn te leen bij Het Groene Huis in Schothorst of bij De Nieuwe Graanschuur in het centrum van Amersfoort. Stuur vooraf een e-mail met daarin hoeveel grijpers je komt halen naar:cnme@amersfoort.nl of info@denieuwegraanschuur.nl.
Afhalen op afspraak: De Nieuwe Graanschuur: Bloemendalsestraat 9, of Het Groene Huis: Schothorsterlaan 21.

 

Bestel materialen

In de webshop van ‘Supporter van Schoon’ vindt je materialen die handig zijn bij een schoonmaakactie. Kijk op www.webshopschoon.nl. Als je eerst je aanmeldt als Supporter van Schoon kan je sommige artikelen gratis bestellen.

 

Maak de schoonmaakactie zichtbaar

Ga je je omgeving opschonen? Geef dit dan door via de website www.supportervanschoon.nl/acties-in-de-buurt/ of www.033zwerfafvalzat.nl. Op die manier kun je de andere inspireten. Let op, wegens Corona mag het dit jaar niet in groepen georganiseerd worden. Volg de actuele richtlijnen van het RIVM zodat je weet met hoeveel personen je op pad mag. 

Aanmelden: 
per email, graag.