U bent hier

Cursus vleermuizen in de stad

Datum: 
donderdag 25 april 2019 - 19:00 tot 22:30
dinsdag 21 mei 2019 - 19:00 tot 22:30
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

Overdag houden ze zich schuil en pas rond de schemer worden ze actief. Het zijn mysterieuze dieren, die vleermuizen. Sommige vleermuissoorten gebruiken de holtes van gebouwen om in te verblijven. In bijna alle gevallen doen ze dat onopgemerkt door de mens.

 

In Amersfoort wordt samen met de gemeente al een aantal jaren onderzoek gedaan door een groep vrijwilligers om de vleermuisverblijfplaatsen te lokaliseren. Wil jij zo`n vrijwilliger worden?

 

Het onderzoek vindt plaats in de zomermaanden in de vroege ochtend, ruim vóór zonsopkomst en/of in de late zomer in de avond. Bij het onderzoek speur je naar nieuwe verblijfplaatsen, maar kun je ook bestaande kolonies vleermuizen gaan volgen. Vrijwilligers gebruiken hiervoor een zogeheten batdetector om vleermuisgeluiden hoorbaar te maken. Door de vleermuizen te volgen en hun vlieggedrag te bestuderen is het mogelijk de verblijfplaatsen/kolonies te lokaliseren. Zo kan die plek in de toekomst worden beschermd!

 

Lijkt het je leuk om mee te zoeken naar vleermuizen en meer over vleermuizen te weten te komen? Meld je dan nu aan!

 

De KNNV werkgroep VLAM - Vleermuizen Amersfoort organiseert donderdag 25 april een cursusavond. Een expert van de zoogdiervereniging vertelt dan alles over vleermuisonderzoek en we gaan gelijk ook op pad. Op 21 mei volgt een tweede cursusavond. De inloop is vanaf 19.00 uur; om 19.30 uur starten we.

Aanmelden: 
werkgroep@vleermuizenamersfoort.nl