plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Bodemdierendagen op landgoed Schothorst

Datum: 
vrijdag 23 september 2022 - 9:00 tot vrijdag 7 oktober 2022 - 16:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Prijs: 
gratis

Ga op safari op landgoed Schothorst en tel het aantal miljoenpoten, kevers, pissebedden en andere diertjes dat in de bodem leeft. Een leerzame en spannende activiteit om samen met je (klein) kinderen te doen.

 

Bij de balie van Het Groene Huis kan je een onderzoek-koffertje ophalen met een beschrijving hoe je de bodemdieren kunt vinden, op naam brengen en tellen. De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Om het zoeken nog makkelijker te maken, is er een handig scoreformulier en een zoekkaart toegevoegd. Gebruik de zoekkaart om de verschillende soorten te herkennen.

 

Stuurt u het scoreformulier in tijdens de bodemdierweken dan tellen jouw waarnemingen mee voor de Bodemdieren Top 3 van 2022!

Het is ook mogelijk om het formulier later in te zenden, de gegevens tellen dan nog steeds mee voor het vervolgonderzoek. Het adres staat op het formulier. Je kan ook digitale formulier gebruiken.

 

Natuurlijk kun je ook zoeken in je eigen tuin! Download dan hier een scoreformulier en een zoekkaart . Lees ook de zoektips online.

 

Met jouw waarnemingen wordt onderzocht hoe goed het bodemleven het in Nederlandse steden en dorpen doet. De zevende editie van de Bodemdierendagen draagt bij aan citizen science: een groot onderzoeksproject waarin mensen in heel Nederland samenwerken. Doe mee met de Bodemdierendagen en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden.

Aanmelden: 
niet nodig