U bent hier

Bijensymposium 2020 Online

Datum: 
woensdag 25 november 2020 - 10:00 tot 12:15
Adres: 
online
Prijs: 
gratis

Woensdag 25 november is het Bijensymposium 2020. De bijeenkomst staat in het teken van de achteruitgang van de wilde bij en het zoeken naar oplossingsrichtingen om de achteruitgang te keren.

Provinciale Staten van de provincie Utrecht hebben de wens geuit om een speciaal evenement over de wilde bij te organiseren, om zo een extra impuls te geven aan het voortbestaan ervan. Het Bijensymposium staat in het teken van uitwisseling van kennis en ervaringen en biedt een podium aan inspirerende initiatieven die een positieve impact hebben op de wilde bij.

Onder dagvoorzitterschap van Eddy Zoëy, zal het Bijensymposium worden geopend door gedeputeerde Hanke Bruins Slot. Vervolgens neemt Menno Reemer (EIS Kenniscentrum Insecten) je mee in de wereld van de wilde bij. De provincie Utrecht heeft in het kader van haar actieve soortenbescherming onderzoek uitgevoerd naar de verspreiding van wilde bijen in de provincie. Tijdens het symposium zullen de onderzoeksresultaten worden gepresenteerd. De bijeenkomst vervolgt met inspirerende showcases uit de praktijk van gemeenten en bedrijven.

 

Wegens Vanwege Covid-19 zal het symposium digitaal plaatsvinden. Inschrijven voor het Bijensymposium is nu al mogelijk via dit inschrijfformulier.

 

Aanmelden: 
nodig